Sunday, February 7, 2016

YritysAmiksessa kaikki kokeilevat NY-yrittäjyyttä

Viime viikolla yrittämällä oppimisen pedagogiikan nimiin vannova sai uskolleen vahvistusta, kun YritysAmis järjesti jokavuotisen Uskalla Yrittää NY-semifinaalin. Uutena kumppaninamme oli ensimmäistä kertaa Kajaanin ammattikorkeakoulun NY-yritys. Kahdeksan yrityksen voimin olivat mukana jo pitkäaikaiset kumppanimme Kajaanin lyseon yläkoululaiset.

Sitä ilon, innostuksen ja tihkuvan jännityksen määrää, kun nuoret yrittäjät  odottivat leijonanluolaan pääsyä. Leijonanluola on paikka, jossa tuomariston osallistujajoukosta valitsemat yritykset käyvät pitämässä kahden minuutin yritysesittelyn ja vastaavat tuomareiden kysymyksiin. Peruskoululaiset esittelevät yritystään suomeksi ja muut englanniksi.

Muutaman tytön yritys tuli haastattelusta ja yksi tytöistä kehui: "Hei, me päästiin leijonanluolaan. Kato nyt, miten minut kädet vieläkin tärisee." Ja kädet tosiaan tärisivät ja yritin niitä vähän hieroskella. Edellä mainittu kerrottiin minulle tavalla, joka viesti ihanasta, nautinnollisesta jännityksestä. Siitä tunteesta, jonka saavuttaa, kun on ahkeroinut tosissaan, uskaltautunut epämukavuusalueelle ja selviytynyt. Silloin saa työstään todellisen palkinnon ja silloin oppii jotakin sellaista, mikä kantaa läpi elämän. Sellaista ammattitaitoa tarvitaan kaikissa ammateissa ja kaikkina aikoina.

Kainuun NY-semifinaali toteutettiin toista kertaa Prisma-kauppakeskuksessa. Kauppakeskus tarjoaa hyvät puitteet ja lisää sopivasti vaikeuskerrointa, kun NY-yrittäjät pääsevät esittelemään tuotteitaan ja palvelujaan asiakkaille. Kauppaakin päästään tekemään toiseen malliin kuin esimerkiksi oppilaitoksen tiloissa toteutettavassa tapahtumassa. Myös palveluja tarjoavat yritykset saivat lukuisia yhteydenottoja ja tarjouspyyntöjä tulevilta asiakkailta.

Tänä vuonna toisen asteen paras NY-yritys oli YritysAmiksen pelialan yritys Nib Studios. Se on kahdeksan opiskelijan muodostama yritys, jonka yrittäjien suurin intohimo on pelien kehittely. Rahoittaakseen intohimoaan he tekevät monenlaisia media-alan töitä.

Nuori Yrittäjyys ohjelmaa suosittelen lämpimästi kaikille oppilaitoksille. Ohjelma tarjoaa hyvin suunniteltuja ja kokeiltuja toimintapoja yrittäjyyskasvatukseen, tiimitaitojen opiskeluun, esiintymistaitoon, talouden hallintaan ja omalla ammattialalla kehittymiseen. Ja mikä parasta, NY-toiminta on hauskaa ja palkitsevaa niin opiskelijoille kuin opettajillekin. #yrittäjyyskasvatus

No comments:

Post a Comment