Wednesday, January 7, 2015

Matka kohti hyvän mielen koulua alkoi


Tänään 7.1.2015 klo 10.00 oli Kainuun ammattiopiston kulttuurin, luonnon ja liiketalouden YritysAmiksen  ensimmäinen päivä. Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman kaksivuotisen hankkeen tuella rakennamme amisyritys-pedagogiikan. Luomme ammattikoulun, joka lisää opiskelijoiden innostusta ammatin oppimiseen, mahdollistaa erilaisten oppijoiden onnistumisen kokemukset ja tarjoaa työntekijöille mukavan työympäristön. Uskomme, että uusien toimintatapojen avulla syrjäytyminen vähenee ja sekä halu että mahdollisuudet päästä opinnoissa niin pitkälle kuin omat kyvyt vain sallivat toteutuu.

Verkko-oppiminen ja sosiaalinen media ovat keskeisessä roolissa YritysAmiksen toiminnassa. Koulutamme  nuoria, jotka jäävät eläkkeelle 50 vuoden kuluttua. Heidän työ- ja elinympäristönsä on digitaalinen valmistuivatpa he mihin ammattiin tahansa.  Suuri osa opiskelijoistamme kuuluu ns. diginatiiviin sukupolveen, joka on oppinut pienestä pitäen toimimaan nykytiedon valtateillä. Miksi emme siis myös opiskelussa hyödyntäisi tätä.

Koska edellytämme opiskelijoilta aktiivista roolia sosiaalisessa mediassa, on myös meidän opettajien ja muiden YritysAmiksen työntekijöiden lähdettävä mukaan leikkiin. Erilaiset blogit ovat keskeinen osa oppimista. Opiskeluryhmät toimivat Facebookissa  ja muissa yhteisöllisissä medioissa. Siispä koulutusjohtajankin piti ottaa haaste vastaan. YritysAmis-blogin kautta kerron koko hankkeen ajan työn etenemisestä ja arvioin onnistumisia ja etsin kehittämiskohteita.

YritysAmiksen aloitustilaisuudessa julistimme opiskelijoille Vuoden somettaja -kilpailun. Palkitsemme kulttuurialan, luonnonvara-alan ja liiketalouden alan parhaan some-toimijan huhtikuussa. Kilpailun sääntöjen mukaan someaktiivi on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa, bloggaajana, videoblogin tekijänä tai kuvamateriaalin tuottajana kuvapalveluihin.

Some-kilpailun arviointikriteerit ovat seuraavat:
  • toiminta on säännöllistä
  • on seuraajia ja ylittää uutiskynnyksen muussa mediassa
  • noudattaa tekijänoikeuksia ja lakia
  • visuaalinen ilme on omaperäinen
  • on positiivinen ote käsiteltäviin asioihin.

No comments:

Post a Comment