Sunday, October 18, 2015

Kun Rendel tuli taloon, lähtivät opiskelijat lentoon

Muutamat viime viikot Rendel-elokuvan kuvaukset Kajaanissa ovat sähköistäneet myös YritysAmiksen elämää. Timperin yksikön käytävillä on voinut törmätä Stam1naan, Turmion kätilöihin, Kotiteollisuuteen tai vaikkapa Zaaniin. Ja lukuisiin muihin elokuvan teossa mukana oleviin tyyppeihin. Rendelin tuotantoyhtiö on Frozen Flame Pictures ja toisena tuottajana toimiva Black Lion Pictures Sotkamosta on YritysAmis kulttuurin yhteistyöyritys, jonka kanssa tehdään säännöllistä yhteistyötä.

Rendelin kuvauksiin on työllistynyt kolmisenkymmentä eri amisyritysten opiskelija-työntekijää useiksi viikoiksi. Elokuva-ammattilaisten ohjaamina opiskelijat ovat kartuttaneet osaamistaan valaistuksessa, puvustuksessa, maskeerauksessa, lavastuksessa, tarpeistonvalmistuksessa, tuotantoassistentteina, runnereina, stillkuvaajana ja joku jopa bestboyna olemisessa. 

Tärkeää osaamista on kertynyt vastuunotossa, yritteliäisyydessä ja yhteistyötaidoissa. Työmoraalia ja sitoutumista on todella koeteltu tosielämän tilanteissa. Opiskelijat ovat ottaneet kiitettävästi vastuuta tekemisistään ja aikatauluista. 13-tuntisen työpäivänkin jälkeen on seuraavana päivänä tultu ajoissa töihin. Elokuvanteossa mukana olleet ovat kasvaneet ainakin kymmenen senttiä kun he ylpeinä ja työstä onnellisina ovat hengailleet Rendel-paidoissaan. Millään tempuilla me opettajat emme olisi pystyneet motivoimaan opiskelijoita johonkin koulun harjoitusprojektiin samalla intensiteetillä. Hienoista mustasukkaisuuttakin olemme kokeneet kuunnellessamme opiskelijoiden huokailuja, kuinka upeaa on työskennellä oikeiden! ammattilaisten kanssa.

Tämäkin meidän on opiskelijoiden hyväksi kestettävä. Mehän itse tiedämme, että juuri me olemme mahdollistaneet tämän kokemuksen opiskelijoille. Olemme ottaneet elokuvaihmiset vastaan toimimaan meidän tiloissamme ja tarjonneet opiskelijoille oman tukemme ja näin pehmeän laskun kovaan työelämään.

Kaikki ovat voittaneet. Opiskelijat ovat oppineet ja nauttineet työstään elokuva-ammattilaisten ohjauksessa. Tuotantoyhtiö on saanut työtiloja ja apulaisia. Koulu on saanut pöhinää, väriä ja tekemisen meininkiä. Olemme kaikki saaneet tulevaisuudessa tärkeitä verkostoja. Ja mitä ei voi vähätellä, olemme luoneet hyvän mielen koulua. 

Kuvaukset siirtyvät muutaman viikon päästä Etelä-Suomeen ja osaa opiskelijoista on pyydetty mukaan kuvausten loppuun saakka. Ei tullut mieleenkään kieltää heitä lähtemästä.

No comments:

Post a Comment