Sunday, October 4, 2015

YritysAmiksen liiketalouden opiskelijat oppivat tarjoamalla palveluja asiakkaille

YritysAmiksen liiketalouden ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat ja heitä ohjannut opettaja Antti Rönty kuuntelevat tarkkaavaisesti tilaajan palautetta valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Vuokatissa. Perjantain aamupäivän aikana he ottivat vastaan toista tuhatta yrittäjäpäivien osallistujaa ilmoittautumispisteessä ja sisääntuloaulassa. Hyvää palautetta oli mukava kuunnella. Mukana olleet opiskelijat oppivat ja kokivat sellaista, mitä ei koulun seinien sisällä  koskaan voi oppia ja kokea.

 Perusosaaminen omassa kahvilassa ja toimistossa

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalan opiskelijat oppivat asiakaspalvelun tutkinnonosan perustiedot ja -taidot YritysAmiksen kahvilassa ja sen yhteyteen tulevassa myymälässä. Myymälän asiakkaat ovat ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun väkeä ja ulkopuolisia asiakkaitakin on jonkin verran. Kielitaitoa pääsee harjoittelemaan päivittäin, koska Kajaanin ammattikorkeakoulussa on runsaasti ulkomaalaisia opiskelijoita. 

Kahvilassa opitaan suunnittelemaan ja tekemään tilauksia, huolehtimaan, että myytävää on riittävästi valmiina, asettamaan tuotteita tarjolle, huolehtimaan kahvilan siisteydestä, palvelemaan asiakkaita suomeksi ja vierailla kielillä, vastaamaan rahasta, laskemaan kassaa ja koko ajan on omaohjaaja tarvittaessa saatavilla apuun.

YritysAmiksen toimistossa on jo hoidettu massapostituksia, kutsujen laatimista ja postitusta ja muita pinimuotoisia toimistopalveluja. Kokeneempien osaajien kanssa on käynnistetty toimiston ja kahvilan palvelujen kehittämisprojekteja. YritysAmistyyliin opiskelijat osallistetaan tilojen ja toiminnan suunnitteluun.

 Ulkopuolisilta yrityksiltä on saatu muun muassa yritysten näkyvyyden parantamiseen tähtääviä toimeksiantoja. Painiseura Juntan puheenjohtaja Pekka Moliis kertoo Koti-Kajaanin jutussa, että viimeisen vuoden liiketalouden opiskelijat  ja painiseura ovat sopineet yhteistyöstä alle 17-vuotiaiden painin SM- kisojen yhteistyökumppaneiden hankinnassa. Moliis toteaa "Toivottavasti joku nuorista saa kipinän ja lähtee miettimään kaupallista uraa urheilun parissa Hyville kauppamiehille on aina kysyntää niin seura- kuin liittotasollakin.

Parin kuukauden YritysAmis-kokemus ja onnistunut NY24-tapahtuma ovat innostaneet liiketalouden opiskelijoita yrittäjyyteen. Muun muassa halukkaita tulevia NY-yrittäjiä on ilmoittautunut runsaasti. 

No comments:

Post a Comment