Sunday, October 9, 2016

YritysAmis seminaariputkessa - kiitosta satelee

YritysAmiksessa eletään seminaariputkessa. Onneksi kaikki seminaarit ovat yritysamislaisia kannustavia ja eteenpäin vieviä. SAJO:n eli Suomen ammattikoulutuksen johtajien syysseminaarissa Espoossa YritysAmiksen koulutusjohtaja palkittiin ansioista ammattikoulutuksen kehittäjänä. Perusteluissa mainittiin nimenomaan YritysAmis merkittävänä palkitsemisen perusteena.

Tätä huomionosoitusta arvostan suuresti, koska sen antajat edustavat ammattikoulutuksen käytännön toiminnan parhaita asiantuntijoita. Kiitospuheessani totesin, että näin suuri muutos koulutuksessa syntyy vain yhdessä tekemällä. Titeoa ja toimintatapoja on luotu yhdessä henkilöstön, esimiesten ja opiskelijoiden kanssa. Myös yhteydenpito muihin ammattikoulutuksen toimijoihin on ollut keskeistä. Juuri näin olemme toimineet.

Tiedon jakaminen sekä tiedotus ja markkinointi on sisäänrakennettu YritysAmiksen toimintaan
Tiedon, kokemusten ja tunteiden jakaminen on sisäänrakennetu YrityAmiksen toimintatapaan - tämä koskee sekä pedagogiikkaa että tiedotusta ja markkinointia. Pedagogiikassa jakaminen toteutuu tiimitoiminnassa, tiimiympyröissä ja hehkutuksissa. Markkinointi ja tiedotus hoituu siten, että amisyritykset, johtotiimi ja hanketiini jakavat tietoa tapahtumista sosiaalisen median kautta YritysAmiksen sivuilla ja jokaise amisyrityksen sivuilla ja työntekijöiden omilla sivuilla. Julkaisemme kerran lukukaudessa YritysAmis magazinea, joka toimii esitteenä tilaisuuksissa. Magazinen tieto on ajantasaista, koska niitä julkaistaan tiheästi. Viimeisin numero tulee jakoon OPH:n seminaarissa ja Omassa YritysAmis-seminaarissa ensi viikolla.

Olemme vierailleet lukuisissa tilaisuuksissa kertomassa YritysAmiksesta ja olemme myös vastaanottaneet paljon tutustujia. Myös verkkoluentoja on pidetty. Keskustelu ja kokemusten vaihto muiden ammattikoulutuksen toimijoiden kanssa on vienyt malliamme eteenpäin ja olemme myös pystyneet antamaan tukea muiden kehittämistyölle. Olen itse sitoutunut blogin kirjoittamiseen ja tätäkin kautta on tavoitettu tuhansia kiinnostuneita.

OPH:n ammattikoulutuksen parhaat käytännöt -kilpailu ja seminaari  
Seuraava seminaari odottaa maanantaina ja tiistaina Helsingin Kalastajatorpalla. Olemme osallistuneet OPH:n järjestämään Ammattikoulutuksen parhaat käytännöt -kilpailuun, johon tuli kaikkiaan 151 ehdotusta uusiksi käytännöiksi.

Kilpailussa etsittiin kuvauksia käytännöistä, jotka parhaiten edistävät ammattikoulutuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta sekä tukevat ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteita. Osallistuimme teemaan Rohkeimmat ideat ammatillisen koulutuksen kehittämiseen. Olemme päässeet kilpailussa niin pitkälle, että minut on kutsuttu esittelemään YritysAmista. Meidän teemastamme kutsuttiin myös kolme muuta ideaa.  Valintaraadissa on laaja kirjo yhteiskunnan vaikuttajajärjestöjen edustajia: TEM, AMKE, OAJ, Kuntaliitto, SAK, EK, STTK, MTK, Suomen yrittäjät, Sakki ry ja Osku ry. Kutsua seminaariin esittelemään ideaamme arvostamme suuresti. Johtotiimi Leena Karjalainen, Urpo Kovalainen ja Maarit Tartia-Kallio matkustaa Helsinkiin voittajan elkein. Koemme, että olemme jo nyt voittajia, koska toimintamme kiinnostaa noin tärkeitä yhteiskunnallisia toimijoita.

Matkalla tulevaisuuden oppimiseen
Kolmas tärkeä seminaari on YritysAmiksen oma valtakunnallinen seminaari Kajaanissa 13. - 14.10. Seminaarin teemoina ovat ROHKEUS, HENKINEN KASVU, HENKILÖKOHTAINEN OTE JA AMMATILLINEN KASVU. Jokaisen osion alussa kuullaan opiskelijan hehkutus, sitä seuraa alustajan esitys ja lopuksi rehtori Raimo Sivonen kommentoi. Perjantaina osallistujat tutustuvat YritysAmiksen toimintaan osallistumalla siihen itse.

Jännittävä ja työntäyteinen viikko edessä.  Peukut pystyyn!

No comments:

Post a Comment